Programma

Op 23 mei 2024 vieren we Wesak, de belangrijkste feestdag van het jaar.

Op de dag van Wesak denken we terug aan de Geboorte, het Bereiken van de Verlichting en het Heengaan van de Boeddha. In de gehele Boeddhistische wereld is dit een van de hoogtepunten van het jaar. Het is een dag van reflectie over de betekenis van de Boeddha in ons leven, hoe hij de Verlichting heeft bereikt en wat voor invloed dat heeft op onze inspanning om diezelfde weg te begaan.

De Boeddha is daarin ons grote voorbeeld en toont ons wat de menselijke mogelijkheden zijn als we zijn instructies volgen. Geluk is een innerlijke factor en de Boeddha leert ons hoe ook wij de benodigde innerlijke factoren kunnen ontwikkelen teneinde de weg tot innerlijk geluk te bewandelen en uiteindelijk de bevrijding van Nibbāna te bereiken.

Voor deze gelegenheid vieren we dit op de meditatie avond woensdag 22 mei!

Algemeen

Meditatie avonden

Elke woensdagavond is er meditatie in ons centrum. Hebt u belangstelling? Neem dan contact met ons op.

Tijdens de avond wordt in detail lesgegeven over de Leer van de Boeddha, in combinatie met de beoefening van Mettā en Wipassanā meditatie.

Mettā betekent liefdevolle vriendelijkheid. Hierbij gaan we stapsgewijs een verdieping ervaren van het gevoel van welwillendheid tegenover al wat leeft. Wipassanā is Inzicht of Wijsheid meditatie. Centraal hierin staat de ontplooiing van Achtzaamheid (sati, dit wordt in het Engels ook wel vertaald als awareness of mindfulness).

Het avondprogramma is als volgt opgebouwd:

19:30 uur Lering

20:15 uur Meditatie

21:00 uur Vragen stellen

De avond is vrij toegankelijk. Een bijdrage in de kosten wordt evenwel op prijs gesteld.

Dhamma School

Elke eerste en derde zondag van de maand is er Dhamma School voor kinderen.